Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Beleid en strategie Diversiteit en Inclusie

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

11 maart 2024
Flyer

21 maart is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Je bent uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst en je ervaringen te delen!

Op 21 maart maakt de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR) een tour door Nederland om in gesprek te gaan met en te luisteren naar ervaringen van deelnemers. De volledige agenda vind je hier en een video over de dag vind je hier.

Als onderdeel van deze tour stopt de NCDR in Zwolle om het thema "Discriminatie en racisme in het onderwijs" te bespreken. De Rijksuniversiteit Groningen nodigt daarom alle geïnteresseerde studenten en medewerkers uit om hierbij aanwezig te zijn.

Datum: 21 maart 2024

Tijd: 9:30-11:30

Locatie: Poppodium Hedon (Burgemeester Drijbersingel 7), Zwolle

Dit evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse overheid. Het wordt niet georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen.

De Rijksuniversiteit Groningen gaat op 26 maart ook in gesprek met de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme, de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en andere universiteiten over kwesties rondom racisme en discriminatie in de Nederlandse academische wereld.

Jouw inbreng is welkom! Als je een probleem wilt aankaarten of je ervaring met racisme en discriminatie aan de RUG wilt delen, kun je een e-mail sturen naar het D&I Office via diversity rug.nl . Je kunt ook altijd een kwestie voorleggen aan de vertrouwenspersoon of ombudspersoon .

Neem contact op met het D&I Office
Laatst gewijzigd:12 april 2024 11:55
View this page in: English

Meer nieuws

  • 24 mei 2024

    Lustrum 410 in beeld

    Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

  • 21 mei 2024

    Uitslag universitaire verkiezingen 2024

    De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.